November 26, 2024

Celebrities Daily News

Facts, gossip and news about the rich and famous!

Obezitatea – factor determinant in aparitia hemoroizilor


Aproximativ 80% din populatie este afectata de aparitia hemoroizilor. Aceste dilatatii ale venelor hemoroidale inferioare si superioare vin insotite cu mai multe simptome foarte neplacute.

Pentru a putea preveni dar si trata corespunzator aceasta afectiune e bine sa stii atat simptomele cat si principalii factori sau cauze care duc la aparitia hemoroizilor. Despre asta este vorba in acest articol in care vei putea afla pe scurt cum te poti proteja de aparitia hemoroizilor si cum sa ii tratezi corespunzator in cazul in care deja suferi de aceasta afectiune.

In primul care sunt cauzele sau factorii determinanti care duc la aparitia hemoroizilor. Principalele cauze sunt constipatia cronica, procesele inflamatorii locale, aceste pot fi fisuri anale sau ano-rectite, procesele inflamatorii invecinate, precum prostatitele in cazul barbatiilor.

Deasemenea un factor foarte important poate fi obezitatea. Kilogramele in plus pot duce la aparitia hemoroizilor daca aceste cresc sau daca nu iei nicio masura in timp pentru a slabi. In ceea ce priveste slabitul exista in Romania numeroase solutii naturale precum suplimentele pentru slabire, pastile de slabit, pudre, care te pot ajuta sa dai jos kilogramele in plus, sa scapi de grasimea de pe burta si solduri si sa iti modelezi corpul intr-o perioada de timp relativ scurta.

Un alt factor determinant poate fi si sedentarismul, lipsa miscarii, statul pe scaun pe perioade mai mari de timp pot duce la aparitia bolii hemoroidale. De cele mai multe ori persoanele care au un loc de munca ce presupune conducerea unui autovehicul pe distante foarte lungi sunt predispusi la aparitia hemoroizilor.

Cu privire la hemoroizi acestia sunt de doua feluri: hemoroizi interni si hemoroizi externi. Hemoroizii interni se afla in interiorul canalului anal si avand in vedere ca acea zona are foarte putine terminatii nervoase, nu provoaca dureri.

Hemoroizii externi apar sub pielea din jurul anusului si pot cauza dureri locale cat si sangerari.

Sunt 4 stadii de dezvoltare a hemoroizilor: gradul 1, 2, 3 si 4. Cele mai frecvente simptome ale hemoroizilor sunt sangerarea anala, durerile locale, pruritul anal si inflamatia.

Durerile si pruritul anal pot fi tratate usor cu ajutorul tratamentelor conventionale, precum crema pentru hemoroizi, sau unguente. Acestea au un efect calmant si antiinflamator care ajuta la reducerea durerilor si a inflamatiei hemoroizilor.

In ceea ce priveste preventia aparitiei hemoroizilor, un rol foarte important o are alimentatia. Un regim alimentar corespunzator trebuie sa contina suficiente alimente cu continut bogat de fibra, o hidratare zilnica suficienta, astfel incat tranzitul intestinal si fie in parametrii normali.

Deasemenea este recomandat evitarea excesului de alimente picante, foarte condimentate si a alcoolului in cantitati excesive. Acestea contribuie foarte mult la dilatarea vaselor de sange din zona anala.

Este foarte importanta deasemenea miscarea fizica. Dupa cum spuneam, sedentarismul, statul pe scaun pe o perioada mai lunga de timp, dar si statul in picioare pe o perioada indelungata poate favoriza aparitia hemoroizilor.

Desi complicatiile majore in cazul hemoroizilor sunt relativ rare, printre acestea putem enumera anemia, cauzata de pierderea de sange cronica, si strangularea hemoroidului prin care este oprita alimentarea cu sange a hemoroidului intern ceea ce duce la aparitia unor dureri de intensitate mare.

Igiena locala cu apa calduta dupa fiecare scaun poate avea un efect pozitiv asupra afectiunii hemoroidale.



Source link